Mostaccioli
gregor2021-12-28T17:20:11+00:00
Sestavine (za 20 kom.):
- 500 g navadne moke
- 200 g sladkorja
- 150 g zrn mandljev ali lešnikov
- 30 g grenkega kakava
- 200 g tople vode
- 80 g medu
- naribano lupinico ene pomaranče
- ščepec soli
Dekoracija:
- 500 g temne čokolade
V skledi zmešamo moko, sladkor, mandljeva (ali lešnikova) zrna in ščepec soli. Dodamo presejan kakav, pomarančno lupinico in med. Zmešamo sestavine, nato pričnemo po malem vlivati vodo, med gnetenjem z rokami. Po občutku prilagodimo količino vode, ki jo bomo potrebovali, dokler testo ne postane mehko, a ne sme biti lepljivo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga pustimo počivati v hladilniku vsaj 1 uro. Testo razvaljamo na rahlo pomokani površini, na debelino približno 1 cm. Za pripravo piškotov uporabimo rezalnik za romb. Piškote prenesemo na pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo pri 180° C cca. 15 minut.
Pustimo, da se ohladijo na rešetki in medtem pripravimo glazuro za prekrivanje. Stopimo temno čokolado nad vodno kopeljo. Piškote glaziramo tako, da jih potopimo v ohlajeno čokolado. Kapljice odvečne čokolade odstranimo z lopatko. Pustimo, da se piškoti posušijo, preden jih postrežemo. Lahko jih okrasimo z belo čokolado ali s kraljevsko glazuro. Če uporabljamo ‘royal icing’, ga pripravimo po navodilih na embalaži. Nato ga prenesemo v dresirno vrečko in začnemo z najlepšim delom – okraševanjem.
Vir: Decora