Splošni pogoji

splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Sladka vila so sestavljeni skladno z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

1. Lastnosti blaga

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave, veljajo od trenutka dokončne potrditve naročila na spletni strani www.sladkavila.si. Podatek o roku dobave velja od trenutka dokončne potrditve naročila. V primeru spremembe roka dobave, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, pred zaključkom naročila. O vseh podatkih vašega spletnega naročila boste po dokončni potrditvi naročila prejeli obvestilo na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli v spletni trgovini Sladka vila ob vnosu vaših podatkov. V kolikor obvestila ne bi prejeli, obstaja možnost, da ste navedli napačen elektronski naslov. V tem primeru nas lahko kontaktirate na način, da:

– pišete na naš e-naslov: info@sladkavila.si
– pokličete na naš telefon: 031 70 33 71

2. Cene

Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov poštnine ter veljajo od trenutka oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Sladka vila in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu ‘Naročilo potrjeno’. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

3. Dokončna potrditev naročila

Naročilo je zaključeno, ko po oddaji spletnega naročila in vnosu vseh podatkov prejmete obvestilo o poslanem naročilu na vaš elektronski naslov.

4. Možnost spremembe naročila

Naročilo lahko spremenite tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naš e-naslov: info@sladkavila.si, z navedbo številke naročila in spremembe naročila. Elektronsko sporočilo o spremembi naročila lahko pošljete v roku ene ure od trenutka oddaje naročila. Po preteku ene ure od oddaje vašega naročila namreč obstaja možnost, da smo vaše naročilo že realizirali in ga poslali na vaš naslov.

5. Kako plačam naročilo?

Naročene izdelke vam v roku 1-10 dni pošljemo preko Pošte Slovenije na vaš naslov za dostavo, ki ga boste navedli v naši spletni trgovini.

Načini plačila in račun:
• plačilo po povzetju – kupec poravna vrednost nakupa z gotovino ali plačilno kartico in poštnino ob prevzemu. Ob plačilu po povzetju vam zaračunamo provizijo v višini 1€. Pri naročilu nad 80€, je plačilo po povzetju brezplačno (provizija se ne obračuna).
• plačilo na TRR, po predračunu – kupec nakaže vrednost nakupa in poštnine na TRR spletne trgovine Sladka vila
• plačilo s kreditno kartico – kupec poravna vrednost nakupa in poštnine s kreditno kartico
• plačilo preko PayPal-a. Ob plačilu preko PayPal-a vam zaračunamo provizijo v višini 1€. Pri naročilu nad 80€, je plačilo preko PayPal-a brezplačno (provizija se ne obračuna).

Zaradi varovanja okolja si želimo poslovati s čim manj papirologije, zato je Kupoprodajna pogodba (naročilo) v elektronski obliki shranjena na našem strežniku, kupec pa prejme e-račun po prejemu oziroma plačilu izdelka.

Kupec poravna kupnino ob prevzemu po povzetju na svoji področni enoti Pošte Slovenije, kjer prevzame tudi naročeni izdelek. Pošta Slovenije kupcu ob prevzemu izdelka zaračuna vse stroške – provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu ‘Naročilo potrjeno’). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

6. Podatki o dostavi

Naročene izdelke vam bomo poslali v roku 1-5 dni na vaš naslov. V kolikor blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije ob prevzemu po povzetju zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

Strošek poštnine ob naročilu je 5,00€*. Pri nakupu nad 50,00€* vam poštnino ne glede na način plačila, krije naše podjetje.
* z vključenim DDV.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih pošiljk ne oddajamo v dostavo. V kolikor vam naročenih izdelkov ne bi mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem pravočasno obvestili, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, navedene ob vašem naročilu.

7. Odstop od nakupa oziroma naročila

Potrošnik/kupec ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga, podjetju Spletna identiteta sporočiti, da odstopa od kupoprodajne pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec je dolžan vse morebitne odstope od svojega naročila pisno sporočiti na e-naslov: info@sladkavila.si ali s priporočeno pošto na naslov: Spletna Identiteta, Gregor Šaronja s.p., Rakitna 110, 1352 Preserje, Slovenija, v roku 15 dni od prejema izdelka oziroma blaga. Rok za odstop od nakupa oziroma naročila prične teči od dneva prevzema izdelka oziroma blaga.

Vsa prejeta in/ali nepreklicana naročila (naročilo lahko kupec prekliče preko e-pošte: info@sladkavila.si v roku ene ure od oddaje naročila) se obravnavajo kot nepreklicana in jih bo podjetje Spletna Identiteta odpremilo na naročnikov naslov, naveden v spletni trgovini: www.sladkavila.si.

Za pravočasno sporočilo o odstopu od nakupa oziroma naročila, se šteje, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca/naročnika v zvezi z odstopom od kupoprodajne pogodbe oziroma naročila, je neposredni strošek vračila blaga (strošek poštnine). Kupec/naročnik je dolžan izdelek oziroma blago vrniti podjetju Spletna identiteta najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu naročila/nakupa. Vrnjen izdelek/blago mora biti nepoškodovan/o in v nespremenjeni količini, kot je bil/o poslan/o.

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-ih dneh od prejema sporočila o odstopu naročila/nakupa, na vaš bančni račun, zato ga je kupec/naročnik v svojem sporočilu o odstopu naročila/nakupa dolžan navesti.

Za morebitne podrobnejše informacije o postopku vračila izdelka/blaga, prosimo pokličite na telefonsko številko: 031 70 33 71 ali nam pišite na naš e-naslov: info@sladkavila.si.

Vračilo izdelka/blaga ni možno, kadar je izdelek narejen po navodilih kupca/naročnika in prilagojen njegovim potrebam oziroma gre za personaliziran izdelek, ali v primeru, da gre za izdelek/blago z določenim rokom uporabe, ki mu je rok uporabe ob datumu vrnitve že potekel.

8. Varovanje podatkov

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika.

Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnega mesta www.sladkavila.si, bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja. Osebni podatki kupca/naročnika, ki jih le-ta ob registraciji trajno vnese v bazo podatkov, ne bodo posredovani tretjim osebam.

9. Deklaracija in označevanje alergenov

Alergeni so navedeni, kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov; ti se namreč lahko spreminjajo, svetujemo, da kupec/naročnik ob naročilu izdelka/blaga vsekakor preveri dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani www.sladkavila.si so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor tudi ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid, zaradi česar je eventuelno možna posredna kontaminacija preko embalaže.

10. Kuponi za popust

Kupon za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini www.sladkavila.si in je časovno omejen. Aktivne kupone za popust objavljamo na družabnih omrežjih, občasno jih lahko prejmete tudi preko elektronskih novic ali v drugih medijih.
V spletni trgovini www.sladkavila.si imate možnost uporabe različnih vrst kuponov za popust. Kuponi so lahko povezani z izbiro točno določenega izdelka, večih izdelkov ali nimajo omejitve, povezane z izborom izdelka. Kupon je lahko namenjen uporabi za brezplačno dostavo ali pa je pogojen z vrednostjo nakupa oziroma s seznamom točno določenih izdelkov, ki se morajo nahajati v nakupovalni košarici.

Uporaba kupona za popust:
Izberite izdelke, ki jih želite naročiti/kupiti in jih vnesite v nakupovalno košarico. Ko zaključite z dodajanjem izdelkov, nadaljujte v košarico.

 • V košarici ali na naročilu je okence za vnos kode kupona za popust. Vpišite kupon za popust in vnos potrdite s klikom na gumb “Uporabi kupon”. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kuponov za popust, jih v polje vnesite enega za drugim in vsakič potrdite vnos s klikom na gumb “Uporabi kupon”.
 • Za nakup izdelkov je v nekaterih primerih možno uveljaviti več kuponov za popust. Omejitve števila kuponov so odvisne od posameznega kupona.
 • Ko vpišete kupone za popust, se vrednost kuponov za popust avtomatično odšteje od vrednosti vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno plačati.
 • Kupon za popust se lahko uporabi samo enkrat na posameznega uporabnika.

Kolo sreče

Spletna trgovina www.sladkavila.si vam ponuja možnost pridobitve kupona s popustom, v kolikor zavrtite ‘Kolo sreče’. Vsak uporabnik lahko izkoristi izjemno priložnost enkratne uporabe te možnosti, pri čemer uporabi svoj elektronski naslov, ki je lahko v uporabi le enkrat. Kuponi so časovno omejeni na 5 ur in jih sistem po poteku časovne omejitve izbriše, tako da kasnejša uporaba ni več mogoča. Višina popusta je jasno navedena ob izpisu nagrade in se ob prejetju popusta samodejno zapiše v nakupovalni košarici; izražena je v znesku, ki se odšteje od celotne kupnine.

11. Darilna kartica

Če ne veste, kaj podariti svojim bližnjim, znancem in prijateljem, imamo za vas rešitev … Darilna kartica je lahko čudovito in izvirno presenečenje, da komu polepšate dan. Darilna kartica Sladka vila je za vas pripravljena v fizični in digitalni obliki.

PREDNOSTI darilne kartice Sladka vila:

 • Izbirate lahko med različnimi darilnimi vrednostmi, in sicer; 10, 20, 30, 50 in 100 €.
 • Darilna kartica (fizična in digitalna) je veljavna 180 dni od datuma nakupa.
 • Ni vam potrebno čakati na digitalno darilno kartico, saj obdarovanec takoj po uspešno opravljenem plačilu, KODO digitalne darilne kartice prejme na elektronski naslov, ki ga navede naročnik/kupec.
 • Digitalno darilno kartico in kodo zanjo lahko obdarovanec izkoristi takoj po nakupu digitalne darilne kartice.
 • Naročnik/kupec NE plača poštnine in embalaže, temveč le vrednost darilne kartice.

Pogoji nakupa in plačilo darilne kartice:

 • darilno kartico lahko kupite, kakor kateri koli drug izdelek v spletni trgovini www.sladkavila.si (veljajo enaki pogoji poslovanja),
 • darilno kartico lahko plačate le prek spleta, in sicer s kreditno kartico, preko PayPal-a ali po predračunu.

OPOZORILO:

Darilne kartice (fizične in digitalne) ne morete kupiti s KODO popusta. Ob nakupu darilne kartice svetujemo dodatno previdnost pri vpisovanju svojih podatkov, saj le-to prejmete na elektronski naslov, ki ga boste navedli v spletnem obrazcu.

Naročnik/kupec lahko kupi več darilnih kartic hkrati (po opravljenem nakupu darilnih kartic ni možno združiti v eno skupno darilno kartico).

Veljavnost darilne kartice (fizične in digitalne) je 180 dni od datuma nakupa. Veljavnosti darilne kartice NI možno podaljšati.

V primeru, da darilna kartica (fizična ali digitalna) ni več veljavna, naročnik/kupec ni upravičen do povračila sredstev za neuporabljeno darilno kartico.

Uporaba Darilne kartice: 

 • pri naročilu upoštevajte, da je skupna cena izdelkov lahko višja od vrednosti darilne kartice – kupon se uporabi v celoti
 • darilno kartico lahko uporabite le enkrat
 • darilne kartice ni mogoče zamenjati za denar

Darilne kartice ob naročilu ni možno uporabiti skupaj s katero koli drugo kodo za popust, saj sistem tega ne omogoča. Če želite koristiti darilno kartico IN kodo za popust, svetujemo, da to zapišete v opombe, v koraku košarice, ali nas kontaktirate na elektronski naslov: info@sladkavila.si.