Lešnikovi piškoti Ferrero Rocher
gregor2023-12-05T21:22:23+00:00
- Zahtevnost: 2/4
- 2 uri 30 minut
- Količina: 4 pekači, 50 piškotov
- Sestavine
- 250 g gladke moke
- 100 g mletih lešnikov
- 70 g sladkorja v prahu
- 80 g rjavega sladkorja
- 35 g kakava
- Pol žličke soli
- Pol žličke sode bikarbone
- 200 g masla
- 1 jajce
- 100 g celih praženih lešnikov
- 150 g čokolade
- Postopek
Moko, mlete lešnike, sladkor v prahu, rjavi sladkor, kakav, sol in sodo bikarbono presej v posodo in premešaj. Maslo nareži na kocke in dodaj mešanici. V sredini naredi jamico in noter ubij jajce. Vse skupaj zgneti v enakomerno testo.
Grobo sesekljaj lešnike in čokolado. Dodaj jih v testo in ponovno zgneti.
Piškote lahko oblikuješ kar takoj. Oblikuj kroglice v velikosti debelega oreha in jih rahlo splošči. Če želiš mehke piškote, oblikuj bolj debele in manj ploščate kroglice, če so ti bolj všeč hrustljavi piškoti, pa jih bolj splošči, da je testo debelo največ 5 mm.
Piškoti med peko ne narastejo preveč, zato jih polagaj na pekač, prekrit s papirjem za peko tako, da je med njimi 2 cm prostora. Peci jih na 200° C, in sicer 10 minut za mehke piškote in 12 minut za hrustljave.
Več podobnih receptov lahko preberete v knjigi
O avtorici recepta
Jasna Verčko
Bake Something Different ustvarjam že nekaj let, na njem pa objavljam recepte za sladice s posebno noto. Nekatere so posebne zaradi svoje dodane sestavine, druge so klasične sladice, pripravljene na nov način, tretje pa so narejene po okusu najbližjih. Najraje ustvarjam jesenske in praznične sladice. Uživam tudi v fotografiji hrane in se z njo profesionalno ukvarjam.
Moj blog si lahko ogledaš tukaj: Bake Something Different ali se mi pridružiš na Instagramu, Facebooku in Pinterestu. Povsod me najdeš pod imenom Bake Something Different.
Novembra je izšla moja prva knjiga Speci nekaj drugačnega, ki jo lahko kupite tudi v spletni trgovini Sladka vila. Knjiga ponuja skoraj 60 unikatnih receptov na 174 straneh, vsak od njih je opremljen z vsaj eno fotografijo. Specite torte, pite, rezine, kolače in praznično pecivo. Večina receptov je dovolj enostavnih tudi za začetnike, sladice pa so pripravljene z dostopnimi sestavinami. Knjiga vsebuje tudi nasvete za uspešno peko sladic in prostor za lastne ideje ter recepte.